zondag 16 februari 2003

WARM

Bangkok (Thailand)

Dus !

Terug in Bangkok na twee weken rondgehost te hebben op de boerenbuiten. Het Limburg van Thailand, het noordoosten, waar de dieren nog spreken en waar de rest van Thailand slechte mopjes over vertelt.

Schoon. Eerst de nachttrein tot Sukhothai, oude ruines bezocht, een fietsje gehuurd en tussen kauwende koeien geslalomd met overal frisgroene rijstvelden. Dan veel op bussen gezeten, bussen voorzien voor kortgebeende Thais qua beenruimte. Gestrand in Khon Kaen, een grote stad in het arme Noordoosten, lelijk en hard. Kakkerlakken in de kamer, alles lekt, schimmel en tandeloze ventjes die om een paar Baht komen vragen. Busje komt zo. Een busje tot Ban Chiang. Boerengat. "Hello!" Waterbuffels nemen een bad, wij zitten erbij en kijken ernaar.

De Mekong! Blijft schoon. Nog boerkes ! Veel boerkes ! Wij houden van boerkes ! Laotiaanse bergen aan de overkant, lichtjes knippen hun oogjes 's nachts. Nakhon Phanom en afzakken tot That Phanom, waar net een groot Boeddhistisch festival gaande is. Nachtelijk bezoek van een zatte flik "Happy! Happy!", een pistool achter z'n broeksriem. Niet echt geruststellend. Maar bon.

Via Surin, waar olifanten over straat stappen, wiegend met hun slurf, terug afgezakt naar Bangkok, en nu trekken we naar zee, naar het zuiden, op zoek naar een desolaat strand.

Lukt!

Salukes

Geen opmerkingen: